Medest

Stigli su nam Purasomi!

Talijanska estetska tvrtka Dermoaroma predstavila je liniju Purasomes

Tvrtka objašnjava da proizvod isporučen s microneedlingom sadrži faktore rasta i egzosome dobivene iz certificirano-organskog kolostruma goveda, koji pokreću regeneraciju stanica.

Asortiman uključuje tri formulacije: Purasomes NC 150+ Nutri Complex za posvjetljivanje i zaštitu kože; Purasomes NC 150+ nutri kompleks za uklanjanje znakova starenja i purasomes HSC50+ kompleks za rezanje i povlačenje kako bi se spriječio gubitak kose i potaknuo zdrav rast.

Melvin Farrugia, osnivač i izvršni direktor Dermoaroma Italije, izjavio je: “Dok nastavljamo inovirati i izazivati svijet velike estetike, nakon osam godina opsežnog znanstvenog rada, oduševljeni smo što možemo predstaviti našu najnoviju akviziciju u našem globalnom regenerativnom portfelju. Purasomes brzo postaje jedan od najbrže rastućih brendova, s više od 80.000 tretmana koje je u samo četiri mjeseca provelo 5.000 liječnika u 40 zemalja svijeta. Uzbuđeni smo što vidimo istu razinu visoke prihvaćenosti tržišta u Velikoj Britaniji i želimo početi surađivati s mnogim vrhunskim britanskim praktičarima.”

Purasomi su u osnovi egzosomi dobiveni iz neljudskih stanica, koje potječu iz etički nabavljenog holštajnskog kolostruma kravljeg mlijeka s certificiranih organskih farmi u Italiji. To su mali subjekti koji su privukli pozornost znanstvenika i zdravstvenih djelatnika zbog njihovog značajnog potencijala u ozdravljenju i pomlađivanju.

Puresomi, skraćeno od “čišćenje egzosoma”, revolucionarni su podskup egzosoma koji se mogu iskoristiti iz goveđeg kolostruma (kravlje mlijeko) kako bi se osiguralo terapijsko i transformativno liječenje. Među metara Kako se egzosomi ljudskog podrijetla i dalje proučavaju, njihova je uporaba trenutno ilegalna u Velikoj Britaniji i Europi. Njihovo podrijetlo može se pratiti prepoznavanjem uloge egzosoma u komunikaciji između stanica i njihove sposobnosti prijenosa biološki aktivnih molekula kao što su proteini, nukleinske kiseline i lipidi iz jedne stanice u drugu. Ove komunikacijske vezikule izvorno su otkrivene 1980-ih, ali njihov terapijski potencijal tek je nedavno došao do izražaja u medicinskim istraživanjima i kozmetičkim praksama.

 Specijalna bolnica Harley Street, smještena u prestižnoj medicinskoj četvrti Marylebone, jedna je od takvih praksi. Služi domaćim i međunarodnim pacijentima koji traže vrhunske medicinske usluge, uključujući, ali ne ograničavajući se na, kozmetičke postupke. Ovdje sam bio oduševljen što sam upoznao dr. Anooba Pakkar-Hulla, medicinskog estetskog savjetnika koji nudi širok spektar estetskih tretmana i neosporni je stručnjak za estetsku medicinu. Nakon završetka estetskog obrazovanja u Velikoj Britaniji i na međunarodnoj razini, dr. sc. Pakkar-Hull diplomirao je estetiku na Američkoj akademiji estetske medicine i certifikaciji odbora (njihova najviša kvalifikacija).

Njegova stručnost i briga za pacijente bili su vidljivi na dan mog pregleda. Dr. Pakkar-Hull mi je objasnio tretman i opisao kako su purasomi uključeni u mikro-iglu, što povećava prednosti oboje.

Dok microneedling uključuje korištenje uređaja s finim, sterilnim iglama za stvaranje kontroliranih mikro oštećenja u koži. Ovaj proces potiče prirodni proces zacjeljivanja rana u tijelu, što dovodi do povećane proizvodnje kolagena i elastina, što može dovesti do poboljšane teksture i izgleda kože. S druge strane, purasomi služe kao glasnici liječenja, prijenosa važnih informacija i resursa za ciljne stanice, tkiva i organe. Za razliku od tradicionalnih terapija, koje se često oslanjaju na vanjske tvari ili kemikalije, purasomi su elegantan i prirodan lijek za promicanje regeneracije u tijelu. Egzosomi se etički nabavljaju s certificiranih organskih farmi u Italiji i ultra se čiste kako bi se osigurala njihova terapijska učinkovitost. Ovi mikroskopski mjehurići ispunjeni su bioaktivnim molekulama fino podešenim da pokrenu specifične stanične odgovore. Kada se stave u kožu, kreću se kroz krvotok i točno isporučuju teret oštećenim ili starijim stanicama, potičući popravak i regeneraciju.

Liječenje ima nekoliko prijavljenih prednosti, uključujući:

 • Regeneracija stanica: Dvadeset milijardi egzosoma i 20 najjačih čimbenika rasta ulaze u kožu i stimuliraju kolagen, stvaraju nove stanice i pomažu u procesu poznatom kao angiogeneza (tj. stvaranje novih krvnih žila) za revitalizaciju i pomlađivanje kože.
 • Protuupalno: Postupak potiče protuupalno djelovanje, što dugoročno smiruje kožu. Pomaže kod crvenila i održava mladenački izgled kože.
 • Minimalno invazivna: Jedan od najznačajnijih aspekata purasomskog liječenja je njegova minimalno invazivna priroda. Za razliku od kirurških zahvata, purasomi se primjenjuju lokalno nakon mikroiglica, što ih čini sigurnijom i manje traumatičnom opcijom za pacijente.
 • Svestranost: Terapijski potencijal purosoma je ogroman, od poticanja popravka tkiva i smanjenja upale do regeneracije novih krvnih žila u kožnoj matrici. Također igra ključnu ulogu u poticanju proizvodnje novog kolagena poticanjem proizvodnje fibroblasta u koži.

Odmah nakon tretmana očekuje se crvenilo. Osjetljivost kože je također normalna. Srećom, prekidi liječenja su minimalni, a pojedinci se mogu vratiti svojoj uobičajenoj rutini njege kože nakon 48 sati. Stvarne rezultate možete početi vidjeti nakon cijelog ciklusa kože, oko 28 dana. Preporučuje se ponavljanje tretmana tri puta tijekom tromjesečnog razdoblja kako bi se iskoristilo cijelo korito.

Uz niz prednosti, purasomi utiru put revoluciji kože. Kako se naše razumijevanje iznimnih egzosoma produbljuje, potencijal za inovativne i transformativne tretmane nastavlja se širiti. Kroz tekuća istraživanja i klinička ispitivanja, purasomi su spremni redefinirati budućnost zdravstvenih i kozmetičkih postupaka. U z dr. sc. Pakkar-Hullom iz Specijalističke bolnice Harley Street na čelu uzbudljivih novih tretmana koji uključuju njihovu potenciju zasigurno očekuju puno sjajnih stvari.

Od sada možete pronaći i u našoj ponudi purasome: Purasomes NC150+, Purasomes SGC100+ i Purasomes HSC50.

#purasomi #egzosomi #dermoaroma #antiage #kosa #sjaj #medest #estetskamedicina #medestadria

Pročitajte ostale Blogove!

Close
Close
Wishlist
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Close